Belediye Başkan Vekili ve Tatvan Kaymakamımızdan “Regaib Kandili” mesajı
Duyuru 3
10 Mart 2019

Başkan Vekili ve Tatvan Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayımladığı mesajında, kadınların, çocukların ilk öğretmeni ve yarınları inşa edecek sağlıklı nesillerin güvencesi olduğuna dikkat çeken Sayın Mehmet Ali Özkan, “Ülkelerin gelişmişliğinin en belirgin göstergelerinden biri, kadınlarına verilen değerde gizlidir. Tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlerde statüsü hep tartışılan kadın, Anadolu’da her daim hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde yer almıştır. Anadolu kadını, bulunduğu yeri emek ve gayreti ile yoksulluktan varlığa, yoksunluktan mamurluğa taşımıştır. Günümüzde ise eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla milletimizin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuştur. Yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren fedakar kadınlarımızın mefkuresi geniş bir toplum için güçlendirilmeleri, hayatımızın her alanında var olmaları, daha müreffeh bir Türkiye ve daha güçlü bir sosyal hayat için ve barış içinde yaşayacağımız bir dünya için şarttır. Kadının olduğu yerde düzen vardır, üretkenlik vardır, temizlik vardır, şefkat vardır, merhamet vardır. Unutulmamalıdır ki, kadınlar kendi başarıları kadar yetiştirdikleri güzide nesillerle de ülke geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunacaklardır. En etkili öğretmen kadındır, annedir. Bu anlamda kadınların görev ve sorumluluğu çok büyüktür. Çünkü geleceğe yön verecek şahsiyetlerin mayası, hamuru kadınlarımızın ellerinde yoğrulmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; aile müessesinin temel taşı‚ milli değerlerimizin temsilcisi‚ taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü canı gönülden tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.